/ 01 Jan

De beste kindertablets voor kinderen jonger dan 7 jaar

Steeds meer kinderen hebben hun eigen tablets. De een vindt dat onzin en begint er niet aan, maar steeds meer ouders zien ook in dat het wel degelijk een positieve bijdrage aan de ontwikkeling van jouw kind kan leveren. Dat ligt aan de tablet die jij kiest en hoe jij als ouder daarmee omgaat.

Kindertablets zijn speciaal gemaakt voor kinderen en zijn juist gemaakt, omdat er andere eisen zijn voor iets wat een kind gebruikt en wat een ouder gebruikt. Dat is natuurlijk dat de tablet tegen een stootje moet kunnen, maar dat is niet het enige waar je bij een kindertablet op moet letten.

Waar moet je op letten wanneer je een kindertablet koopt?

Voor een kindertablet kan je een bumperhoes krijgen, vaak zitten die er ook al standaard omheen. Dit is een speciaal rubber voor kindertablets, en kinderen, die ervoor zorgt dat de tablet niet meteen kapot gestoten kan worden en niet meteen kapot is wanneer deze, per ongeluk, valt. Kijk ook altijd voor een screenprotector.

Kindermodus

Een goede kindertablet heeft standaard een kindermodus. Daar kunnen al instellingen bij vaststaan, maar jij moet die ook zelf in kunnen stellen. Je kan dan onder meer bepalen wat jouw kind wel en niet kan zien bij het surfen en hoe lang dat de tablet actief is, dus hoe lang jouw kleintje die achter elkaar mag gebruiken.

Oudercontrole

Het is ook wel prettig als je als ouder na kan gaan wat jouw kind precies gedaan heeft. Op een goede kindertablet zit de software waarmee jij alles kan bekijken wat jouw kleintje gedaan heeft.

Andere instellingen

Het is ook wel handig als je ervoor kan zorgen dat jouw kind geen in-app aankopen kan doen of op een andere manier geld kan uitgeven. Dat kan je bij een goede kindertablet allemaal instellen.

Het beeldscherm

Naar een scherm kijken is niet gezond voor de ogen en het gestel van jouw kleintje. Het kan onder meer het bioritme verstoren. Een goede kindertablet heeft dan ook een blue light filter, waardoor jouw kindje daar geen last van zal hebben.

De meeste kindertablets hebben ook een beschermlaag op het beeldscherm. Zodat scherpe en vieze vingertjes geen schade kunnen veroorzaken. Extra kras en valbescherming kan echter nooit kwaad.

De schermresolutie kan nogal afwisselen, bij de ene tablet is die geweldig en bij de andere kindertablet vreselijk. Let daar dus op bij jouw aankoop. Slecht beeld is ook voor kleine kinderen al heel vervelend, en het is slecht voor de ogen.

Het geheugen en het werkgeheugen van een kindertablet

Hele kleine kindjes zullen niet veel werkgeheugen gebruiken en die maakt het ook wat minder uit als het allemaal niet supersnel werkt. Oudere kindjes zal dat wel gaan irriteren, die willen duidelijk zien wat er gebeurt en als het dan langzaam is, dan gaan ze geheid zeuren.

Van sommige tablets kan je het geheugen uitbreiden met een geheugenkaartje. Kijk goed na wat je maximaal kan toevoegen, en dat het ook kan. Je kan dan bijvoorbeeld meer video's of spelletjes opslaan. Klik hier verder om de 14 beste kindertablets van 2022 te zien.

Copyright © 2024 Alle rechten voorbehouden | Bromtolhoutenspeelgoed.nl